Coraz więcej amatorów ma dieta dr Ewy Dąbrowskiej, dzięki której setki osób mogą korzystać z mniejszego wcięcia w talii, pozbycia się przykrych dolegliwości oraz dobrej sprawności ciała i rozumu. Dieta ta stosowana jest nie tylko w z powodów kuracji, a na zalecanej przez jej twórczynię głodówce właściwie nie odczuwa się nadmiernego i dokuczającego ciągle apetytu. Na czym więc polega dieta według dr Dąbrowskiej?
Głodówka ma moc nawet doprowadzić do dobrego stanu schorowane ciało, jeśli oczywiście zostanie prawidłowo przeprowadzona. Właściwe przygotowanie się, przestrzeganie precyzyjne reguł oraz odpowiednie zakończenie postu to podstawy sukcesu. Dlatego też warto sięgnąć po sugestie znanych osób, które pomogły już dużej grupie ludzi. Dieta dr Dąbrowskiej wpływa pozytywnie na zużywanie przez organizm zapasów mieszczących się w organizmie, gdzie jako pierwsze na ruszt idą komórki zniszczone i zwyrodniałe, czy też znienawidzona tkanka tłuszczowa. Okazuje się, że żyjąc na powyższej diecie można schudnąć w ciągu zaledwie dwóch tygodni aż cztery kilogramy. Tyczy się to osoby o drobnej posturze. Przy czym osoby z nawagą mogą pozbyć się do sześciu kilogramów. Po upływie sześciu tygodni można zaś liczyć na spadek wagi w okolicy dwunastu kilogramów. Dieta ta polega na spożywaniu sporej ilości warzyw i owoców, co jest wykonywane naprzemiennie z głodówką. Jest to wspaniała metoda spierania się z otyłością, miażdżycą i nadciśnieniem. Osoby stosujące ją mogą liczyć na oczyszczenie organizmu, uczucie lekkości oraz znacznie lepsze samopoczucie. Z diety dobrze by było wyeliminować rośliny strączkowe, ziemniaki, zboża, olej, cukier, słodkie owoce typu: banan, gruszka i śliwka.